Man steekt drie willekeurige voorbijgangers neer in de Jan Eef

Hoogstins2024

De politie is op zoek naar getuigen van steekincidenten dinsdagavond in de Jan Evertsenstraat. Drie willekeurige voorbijgangers zijn daarbij gewond geraakt. Een 32-jarige verdachte uit Apeldoorn kon dankzij camerabeelden worden aangehouden in de Witte de Withstraat.

De man dwong rond elf uur ’s avonds een scooterrijder tot stoppen door voor hem te springen. Volgens de politie moest hij de scooter afstaan. De berijder werd gestoken toen hij dit niet meteen deed. Het slachtoffer bleef gewond op straat achter.

De vermoedelijke dader probeerde het daarna opnieuw bij een andere scooterrijder, die hij ook stak. Dit slachtoffer reed op eigen kracht direct door naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer was een automobilist, die hij dwong zijn voertuig af te staan. De bestuurder werd gestoken toen hij uitstapte.

De verdachte vluchtte vervolgens in de buitgemaakte auto. De politie wist de 32-jarige man uit Apeldoorn aan te houden in de Witte de Withstraat. Vlak voor zijn aanhouding gooide hij een voorwerp weg, wat later een mes bleek te zijn. Ook dit werd vastgelegd met camerabeelden.

Alle drie de slachtoffers verkeren volgens de politie buiten levensgevaar. Twee van hen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, terwijl een van de scooterrijders dus zelf naar de Eerste Hulp reed. De recherche wil graag spreken met eventuele andere betrokkenen en getuigen.