Miljoenen voor opknapbeurt Rembrandtpark en kleinere parken

Rembrandtpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente gaat miljoenen investeren in parken in de stad. Vijf parken in Nieuw-West krijgen een opknapbeurt en meer groen. Het meeste geld is vrijgemaakt voor het Rembrandtpark: ruim 5 miljoen euro. 

Ook is er geld voor het verbeteren van kleinere parken: het Gerbrandypark (Slotermeer, 2 miljoen), Kasterleepark (Nieuw-Sloten, 1,25 miljoen), Piet Wiedijkpark (Osdorp, 1,5 miljoen), en Spoorpark Zuid (Overtoomse Veld, 550.000 euro). 

Diverser groen
De gemeente geeft in totaal 26,5 miljoen euro uit aan 18 grote groenprojecten, waaronder een nieuw park op het Weteringcircuit. In bestaande parken komt extra en diverser groen met verschillende soorten bomen, planten en bloemen.

Vleermuisbunkers
Drie drukbezochte parken krijgen een ingrijpende opknapbeurt. Naast het Rembrandtpark gaat het om het Sarphatipark en Diemerpark. “De parken bloeien straks op met bloemenlinten, meer fruit- en andere bomen, natuurvriendelijke oevers, paddenpoelen, vleermuisbunkers en oeverzwaluwwanden”, zo stelt de gemeente. “De paden worden hersteld, er komen meer speelplekken en hondenlosloopgebieden worden groter. Ook wordt de toegang gemakkelijker.” 

Bewegen en genieten
Het bezoek aan stadsparken is enorm toegenomen, zo stelt de gemeente. Parken zorgen ervoor dat inwoners meer bewegen en kunnen genieten van de natuur dicht bij huis. Veel en rijk groen is volgens de gemeente ook belangrijk voor een klimaatbestendige stad, met meer regenval en perioden van droogte en extreme hitte.