MKB: laat oudere diesels toch toe op weg naar Food Center

Ingang van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Veel oudere auto’s en bestelbusjes op diesel mogen vanaf 1 november niet meer rijden in het gebied binnen de Ring A10. De organisatie MKB Amsterdam wil dat de gemeente een uitzondering maakt voor verkeer naar het Food Center Amsterdam. Dit om ondernemers met oudere diesels te ontzien.

De oproep komt erop neer dat auto’s en bestelbusjes die niet aan de nieuwe emissie-eisen voldoen, toch over de Jan van Galenstraat en Haarlemmerweg naar het Food Center mogen rijden. MKB wijst erop dat ook de RAI en delen van het havengebied zijn vrijgesteld van de milieuzone. “Het Food Center heeft een belangrijke functie voor Amsterdam en heeft deze uitzondering ook nodig”, zo stelt de organisatie. 

Alleen diesels met emissieklasse 4 en hoger mogen vanaf november nog binnen de milieuzone rijden. De gemeente verstrekt 500 euro sloopsubsidie aan bezitters van oudere diesels die hun auto laten slopen. Ook zijn er subsidies voor ondernemers die overschakelen op elektrische voertuigen. De maatregelen zijn bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren.