Informatiecentrum nieuwe woonwijk Marktkwartier opent de deuren

Bouw eerste woningen op Food Center start begin 2024

Impressie van de nieuwe woonwijk op het Food Center aan de Jan van Galenstraat.
Hoogstins2024

Een nieuwe mijlpaal bij de realisatie van woonwijk Marktkwartier West. Zo omschrijft de ontwikkelaar de opening van een informatiecentrum. Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen daar binnenlopen voor vragen en informatie over de herontwikkeling van het Food Center Amsterdam.

Op het terrein aan de Jan van Galenstraat verrijzen de komende jaren 1700 woningen, waarvan een kwart sociale huur. De Centrale Markthal wordt gerenoveerd en omgevormd tot een ‘hotspot’ met horeca, winkels en bedrijven. Na een jarenlange vertraging staat de bouw van de eerste woningen gepland voor begin 2024.

Kunstwerk krijgt nieuwe plek 
De officiële opening wordt donderdag verricht door Thomas Hermans, dagelijks bestuurder van stadsdeel West. Hij neemt ook symbolisch wandkunstwerk Het Danspaar uit 1956 in ontvangst. Het kunstwerk van Cephas Stauthamer bevindt zich op de muur van De Marktkantine, het vroegere Marcanti. Dat gebouw wordt gesloopt. Het Danspaar krijgt een plek op de gevel van een van de toekomstige woongebouwen. 

Het informatiecentrum aan de Jan van Galenstraat 4 is vanaf 22 maart elke woensdag open tussen 15 en 18 uur. 

De sloop van de Marktkantine is begonnen. Sculptuur Het Danspaar krijgt een plekje op een van de nieuwe woongebouwen van het Marktkwartier. (Foto Richard Mooyman)