Gratis ruimte voor ondernemers in Centrale Markthal

De Centrale Markthal uit 1934. (Foto Ernie Enkelaar)
Hoogstins2024

In de Centrale Markthal komt gratis ruimte beschikbaar voor drie creatieve, culinaire en circulaire ondernemers. Eigenaar BOEi organiseert een wedstrijd met als prijs drie ruimtes op de begane grond van 140 m2 voor de duur van minimaal een jaar. 

Het bijzondere gebouw uit 1934 op het Food Center wordt gerestaureerd. De hal wordt in de toekomst het middelpunt van de woonwijk Marktkwartier met 1700 woningen. De eerste paal op het terrein aan de Jan van Galenstraat gaat volgend jaar de grond in, zo is de bedoeling.

“We zoeken specifiek naar creatieve, culinaire en circulaire bedrijven”, aldus Arno Boon, directeur van BOEi. “In de Centrale Markthal zullen uiteindelijk meer dan honderd van hen landen en we staan open voor iedereen. Het moet een laagdrempelige ontmoetingsplek worden voor buurtbewoners, voedsel- en cultuurliefhebbers en de creatieve gemeenschap van de stad.”

Ondernemers hebben tot 21 maart om middels een korte video hun plan in te sturen, zo stelt BOEi. De winnaars krijgen ook een startkapitaal. De feestelijke bekendmaking is op 31 maart. Meer informatie via deze link