Singer-songwriter Liam Pek brengt lofzang op DAF in Centrale Markthal

Liam Pek (tweede van links) met zijn band en een Daffodil. (Foto Janne Igbuwe)
Hoogstins2024

Daffodil heet de nieuwe single van singer-songwriter Liam Pek. De release is zaterdag 28 januari in de Centrale Markthal. Tijdens een nieuwe editie van Markt Kabaal op het Food Center treedt hij daar op, evenals de band Rolodex en Fuzzy Teeth.

DAF is een icoon van de Nederlandse auto-industrie. De bescheiden auto’s werden gemaakt met het ‘pientere pookje’: de automatische Variomatic versnellingsbak. In de jaren zestig en zeventig reden veel Nederlanders in een DAF, waaronder het type Daffodil dat werd geproduceerd tussen 1961 en 1967.

Destijds kampte DAF met een truttig imago, maar Liam Pek bezingt het autootje alsof hij met zijn liefje in een Amerikaanse slee met ondergaande zon rondzoeft op een boulevard in Californië. And I’m cruising around in my pretty little daffodil – Now no one can do me anything cause I’m just trying to get my thrill

Nederland kent nog altijd een actieve club met 2000 DAF-rijders. De DAF Club Nederland heeft grote waardering voor Liam Pek, die met zijn vrolijke nummer de jaren zestig in herinnering roept en de Nederlandse auto in het zonnetje zet. De club roept leden op om op 28 januari koers te zetten naar de Centrale Markthal voor de lofzang op de Daffodil.

DeWestkrant