Mobiele fietsfluisteraar

Een lekke band komt nooit gelegen. En dan hebben we het nog maar even niet over een afgebroken sleutel van je fietsslot, of een kapotte ketting. In West is de mobiele fietsenmaker Alex Roscioli meestal wel in de buurt. Op zijn elektrische bakfiets rukt de fietsfluisteraar van De Baarsjes uit om groot en klein tweewielleed op te lossen.

Je hebt fietsenmakers die doodleuk zeggen: ’Kom volgende week maar terug’ als je aankomt met een lekke band. Zo niet Alex, een Italiaan die vanwege de liefde naar Amsterdam verhuisde. Na een carrière als kok in de horeca -onder meer bij het Okura en Joop Braakhekke- besloot hij het roer om te gooien en onder de naam Bicicare fietsen te gaan repareren.

Vanuit zijn thuisbasis in De Baarsjes springt hij op de bakfiets om gestrande fietsers bij te staan, of een onderhoudsbeurt te doen. In West doet hij dat zonder voorrijkosten. Vanochtend was hij in de Cabralstraat bezig met het monteren van een nieuwe ketting op een fiets. Hartstikke leuk werk, zegt Alex.

In Amsterdam is de rijdende fietsenmaker bezig aan een opmars. Naast Alex Roscioli met zijn www.bicicare.nl bieden ook anderen waaronder Dr. Beijk. Flattire.nl en De Fietswacht een reparatieservice ter plekke. De ANWB heeft tegenwoordig een pechhulpservice voor fietsers met een abonnement.