Plein met fontein in Rembrandtpark

Vogelverschrikker in de schooltuinen bij het Rembrandtpark. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Voor de noordingang van het Rembrandtpark komt een plein met daaraan een vernieuwde stadsboerderij en de schooltuinen. Dat staat in plannen van de gemeente, die de bestuurscommissie van Nieuw-West woensdag gaat bespreken. Ook is er horeca gepland bij het plein.

Met deze facelift zal volgens de gemeente het park beter worden gebruikt en de druk op andere plekken in de stad verminderen. Bij de kinderboerderij komt bijvoorbeeld een natuurspeeltuin, zodat meer en ook oudere kinderen daar kunnen spelen. De gebouwen worden vernieuwd, en krijgen een multifunctioneel karakter.

De ingang van de schooltuinen en de kinderboerderij (tegenover het Ramada Hotel) zit min of meer verstopt. De entree moet duidelijker worden, dus er komt een plein met een bloementuin en een fontein. Verder voorzien de plannen ook in fruitboomgaard.

De gemeente is van plan fietsroutes door het park om te leggen. Het stukje Rembrandtpark bij de kinderboerderij wordt volgens de plannen daardoor “een kinderparadijs waar confrontaties met haastige fietsers vermeden moeten worden.” Om het gebied komt ook een sloot, zodat de afwatering in het park beter is geregeld.

Volgens de bestuurscommissie gaat de verbouwing drie miljoen euro kosten.

DeWestkrant