Betaalbaar(der) wonen buiten de Ring

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Voor € 260.000 heb je binnen de Ring A10 net een appartementje. Maar buiten de Ring krijg je daar drie verdiepingen en een tuin voor. Woningcorporatie De Alliantie doet voor dat geld 26 woningen in de zogenaamde Struikbuurt in de verkoop. Die ligt aan de Haarlemmerweg, tegenover Sportcomplex Spieringhorn. De huizen zijn blijkens de foto’s op Funda alleen nog niet helemaal af. Zo mist er nog een keuken. Een badkamer zit al wel in de woningen.

Ook een gewild wijkje is het zogenaamde Bluebanddorp in Slotervaart, dat de naam dankt aan de blauwe banden aan de dakranden. In Bluebanddorp verkoopt Ymere regelmatig woningen, weliswaar iets kleiner maar ook met een tuin. Check funda op bijvoorbeeld Anthony Spazierhof.

Nog meer vinden in Nieuw-West? Zoek op Funda op de buurten Slotervaart, Geuzenveld en Overtoomse Veld: allemaal relatief dichtbij de Ring, maar dan wel met meer vierkante meters voor je geld. Kijk specifiek naar deze inmiddels ook erg gewilde buurtjes op twintig minuten fietsen van de Dam, die De Westkrant in 2015 al spotte.

Toch liever huren? Check de Stadstuin Overtoom in Overtoomseveld, net aan de westkant van het Rembrandtpark, dus net over de Ring. Daar komen gezinswoningen (vanaf 120 vierkante meter) te huur voor € 1200. Kleinere huizen daar kosten € 900 per maand.