In West koop je niks onder de € 145.000

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Ondanks dat de prijzen afgelopen kwartaal daalden, moeten huizenkopers in West nog steeds flink de portemonnee trekken. Dat blijkt uit een kijkje op Funda naar aanleiding van de berichten over de nieuwe woningmarktcijfers.

Het goedkoopste dat je volgens Funda in West kunt kopen is een appartement van 29 vierkante meter aan het Bos en Lommerplantsoen, voor € 145.000. Overigens is dat helemaal geen gekke investering geweest. In 2014 gingen deze appartementen nog voor € 79.000 over de toonbank. Dat is voor bijna twee keer zo weinig geld.

Maar is de gekte op de huizenmarkt in Amsterdam nu een beetje voorbij? Gisteren werd bekend dat de huizenprijzen het afgelopen kwartaal zijn gedaald, zo blijkt uit de cijfers van Makelaars Vereniging Amsterdam. Is het een kort moment van bezinning, of het hoogtepunt is bereikt?

De gemiddelde woning in Amsterdam kost € 378.000, voor veel mensen niet echt meer haalbaar. Bovendien staan er nauwelijks meer woningen te koop. Daardoor zoeken woonconsumenten niet meer verder, of huizenkopers hun heil buiten te stad, zo schetst voorzitter Sven Heinen van de makelaarsvereniging in het Financieele Dagblad.

Het duurste huis op Funda? Voor € 4.500.000 heb je een villa aan het Zandpad. Dat is weliswaar aan het Vondelpark, maar dat is echt nog steeds stadsdeel West.

DeWestkrant