Golf verbouwingen in West

Nieuwe uitbouw in De Baarsjes.
Hoogstins2024

Het aantal verbouwingen van woningen in West is sterk toegenomen. Het stadsdeel verleende vorig jaar 150 vergunningen, de helft meer dan in 2014. Zowel particuliere eigenaren als vastgoedbezitters zijn druk bezig om woningen te verbeteren en uit te breiden.

De verbouwingen bestaan meestal uit grotere of nieuwe balkons, het uitbouwen van de achtergevel en allerlei dakop- en uitbouwen. Ook worden verdiepingen en souterrains vergroot. Voor dergelijke werkzaamheden is in veel gevallen een omgevingsvergunning verplicht.

De toegenomen verbouwwoede heeft vermoedelijk te maken met de aantrekkende economie in combinatie met de lage rente. Ook zijn de vastgoedprijzen in West sterk gestegen, waardoor het rendabel kan zijn om de woning op te knappen of te vergroten.

In 2014 kwamen bij stadsdeel West 99 aanvragen binnen voor omgevingsvergunningen en werden er ook 99 verleend. In 2015 steeg het aantal aanvragen sterk tot 154, terwijl er 134 werden toegekend. Vorig jaar liep het aantal aanvragen op tot 178, resulterend in 150 verleende vergunningen.

DeWestkrant