‘Onze’ Gieta vertelt alles over de perfecte roti

Gieta met Job en Perry van 24 Kitchen.
Hoogstins2024

In West stikt het van de knettergoede koks met toprecepten. Een van hen is Gieta uit De Baarsjes. In de nieuwe digitale show van 24 Kitchen-chefs Job en Perry vertelde zij onlangs hoe zij de perfecte roti maakt.

In De Baarsjes kent iedereen Gieta. Mensen lopen de deur van haar zaak in de Balboastraat plat voor haar nasi, bami, bara’s en, vooral, haar roti. Alles altijd hartstikke vers; dag na dag werkt ze zowat het klokje rond om haar klanten te verwennen. Door die enorme werklust wordt gefluisterd dat ze ‘de hardst werkende vrouw van de buurt’ is. ‘Onze’ Gieta heeft kracht voor tien en laat zich door niets of niemand kisten. Zelfs nadat de een of andere gladiool haar raam had ingegooid en de reparatie op zich liet wachten, kookte ze stug door in Gieta’s Rotishop.

24 Kitchen
Inmiddels is haar reputatie haar vooruit gesneld en is ze ook bekend bij kookzender 24 Kitchen. Onlangs waren chefs Job en Perry bij haar op bezoek voor hun gloednieuwe online show over de Surinaamse keuken: Suri Food. De blije heren wilden alles over roti weten en waren vooral benieuwd naar het geheim voor de perfecte roti. Ook nieuwsgierig? Gieta’s antwoord zie je in dit filmpje!

 

DeWestkrant