Opfrisbeurt voor De Nieuwe Boekhandel in Bos en Lommer

De namen en teksten van honderden schrijvers verdwijnen onder een laag nieuwe verf

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Van Griet Op De Beeck, Freek de Jonge en Niña Weijers tot Paolo Giordano en Dave Eggers. Allemaal hebben ze hun boek gepresenteerd in De Nieuwe Boekhandel in Bos en Lommer. Zij lieten handtekeningen en teksten achter op de muren en pilaren.  Een traditie sinds Monique Burger in 2010 de boekhandel begon. Maar tijden veranderen en de namen en teksten verdwijnen binnenkort onder een laag frisse verf.

De coöperatie van buurtbewoners en boekenliefhebbers die drie jaar geleden de winkel overname van Burger, vond het tijd voor een opfrisbeurt met een nieuwe inrichting en frisse lik verf. “De winkel begon er wat rommelig uit te zien”, zegt Paul, een van de 230 mede-eigenaren van de Coöperatieve Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg.

De honderden namen en teksten gaan niet helemaal verloren. Zij zijn vastgelegd door fotograaf Ron Bergman. “Het gaat toch een beetje om BoLo-erfgoed.” De boekhandel gaat ook werk maken van een nieuw logo om het coöperatieve karakter te benadrukken.

De datum van de schilderbeurt staat nog niet vast. Wie de oorspronkelijke namen en teksten nog wil bewonderen, doet er goed aan om snel koers te zetten naar de Bos en Lommerweg.

Foto Richard Mooyman
DeWestkrant