Podium Mozaïek zoekt buddy’s voor statushouders

Podium Mozaiek aan de Bos en Lommerweg. (Foto Rosa Hofgartner)
Hoogstins2024

De opening van het nieuwe theaterseizoen van Podium Mozaïek op 21 september is tegelijkertijd de aftrap voor het BUDDY-project van het theater en theatermaker Bright Richards. Statushouders worden hiermee gekoppeld aan Amsterdammers om een keer een kop koffie te drinken of een theatervoorstelling te bezoeken.
Bij Podium Mozaïek volgen nieuwkomers van House of Hospitality – een samenwerking met ROC van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam – namelijk een leer- en werktraject in het café-restaurant. Deze studenten komen van over de hele wereld om in Nederland een nieuw thuis op te bouwen. Daarbij is een netwerk heel belangrijk.
Initiatiefnemer voor dit project is Bright Richards van New Dutch Connections. Hij speelt op 21 september in samenwerking met Theater Utrecht The Bright Side of Life, een ‘lichte en aangrijpende voorstelling’ met live muziek, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint. Richards gebruikt hiervoor zijn eigen verhaal, als vluchteling voor de burgeroorlog in Liberia. De voorstelling kreeg lovende recensies, waaronder vier sterren in NRC en in TROUW.
Wie BUDDY wil worden, stuurt even een mailtje naar info@podiummozaiek.nl

DeWestkrant