Voorjaarsvakantie: 3 toptips in (Nieuw-)West

Ketelhuis, Westergas.
Hoogstins2024

Om lol te beleven, hoef je slechts de deur uit te gaan. In de voorjaarsvakantie wemelt het bij ons van de activiteiten voor alle leeftijden. Een greep uit het aanbod.

Westergas: met korting naar film en theater
Tot en met 27 februari is het voorjaarsvakantie in Het Ketelhuis, de bioscoop in het Westerpark. Met een Stadspas Groene Stip kun je als kind met begeleider gratis naar één film. Meer informatie over de actie en hoe je kunt reserveren vind je hier. Vanaf zes jaar kunnen kinderen onder meer naar Sing 2 en Ook muizen gaan naar de hemel. Films als Maya en het Gouden Eien Mamma Boe zijn voor alle leeftijden. Aan de overkant van de bioscoop zit Theater De Krakeling. Bij aankoop van een kaartje bij Het Ketelhuis krijg je korting bij De Krakeling en andersom. Er zijn nog kaartjes voor familievoorstelling De drie biggetjes en het wolfspak.

Podium Mozaïek: Lanter en Fanter Winterfestival
Van 23 tot en me t27 februari organiseert Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg een Winterfestival. Behalve voorstellingen voor kinderen zijn er ook verschillende workshops (storytelling, glas schilderen). Verder kun je buiten zwieren op de openlucht schaatsbaan en daarna genieten van koek en zopie op het terras of in het café. Alle activiteiten zijn gratis, behalve de voorstellingen.

New Metropolis: Open Maak Dagen Voorjaar 2022
Tijdens de Open Maak Dagen wordt New Metropolis aan de Burger Rendorpstraat in Nieuw-West omgetoverd in ‘een groot creatief warm huis’. Om dat te bereiken, worden er workshops georganiseerd en is er ruimte voor gezelligheid. Je kunt nog twee van de drie dagen bezoeken: op woensdag 23 februari en donderdag 24 februari. Van 16.00 tot 20.00 uur kun je een podcastsessie bijwonen of meer leren over straatfotografie. Plaatjes draaien, lekker eten en drankjes drinken staan ook op het programma. Toegang is gratis. Schrijf je wel eerst in.