Proef met flitspalen tegen hardrijders (30+ km) op Postjesweg en andere plekken

Postjesweg. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Flitspalen gaan controleren of automobilisten zich houden aan de nieuwe maximum-snelheid van 30 km/u. Een tijdelijke flitspaal komt onder meer op de Postjesweg. Op de Stadhouderskade worden vier vaste flitspalen aangezet. Overtreders kunnen een boete verwachten. De proef begint komende zaterdag 1 juni.

Sinds december is het op een groot aantal wegen in Amsterdam niet toegestaan om harder te rijden dan 30 km/u. De gemeente liet destijds weten dat er voorlopig niet gehandhaafd wordt, maar dat gaat nu wel gebeuren. Het OM begint een proef die moet uitwijzen of flitspalen het goede middel zijn om de 30 km-limiet te handhaven.

Handhaving is nodig omdat de verkeersveiligheid onder druk staat, zo schrijft verkeerswethouder Melanie van der Horst. “Iedereen heeft nu een half jaar kunnen wennen aan de maximumsnelheid van 30 km per uur. We hebben 4500 borden geplaatst, de wegindeling aangepast en iedereen geïnformeerd met campagnes.” 

Wethouder Van der Horst hoopt dat de proef een succes wordt zodat flitspalen structureel kunnen worden ingezet. Behalve op de Postjesweg zullen ook flexibele flitspalen worden neergezet op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. 

DeWestkrant