Horecatycoon opent pizzeria in pand Stevig Amsterdam

Stevig aan het Van Limburg Stirumplein, binnenkort Pazzi. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Pazzi zit al op vier plekken in Amsterdam. Het nieuwste filiaal komt op het Van Limburg Stirumplein in Westerpark, een buurt die al wemelt van de pizzeria’s en andere Italiaanse restaurants.

In 2021 opende singer-songwriter Douwe Bob met twee compagnons Stevig Amsterdam in Westerpark. Het begon veelbelovend. Behalve dat je er kon eten en drinken kon je je er ook vergapen aan kunst en live-optredens van muzikanten en stand-up comedians. Toen de corona-ellende begon, verstrekte Stevig elke woensdag een gratis daghap aan daklozen en minima. Ik juichte: “Alles is liefde bij Stevig.” Vorig jaar trok Douwe Bob zich terug uit de zaak. Langzaam sijpelde het leven uit het restaurant en kwam Stevig in de etalage te staan.

BN’ers
Bouwlui lopen sinds een week de deur plat van het pand aan het Van Limburg Stirumplein 18-20. Ze werken aan een filiaal van Pazzi, de pizzeria-keten die al op vier plekken in de stad zit: De Pijp, Oost, Oud-West en de Jordaan. Pazzi zit ook in Noord, maar dat filiaal is tijdelijk gesloten. Achter Pazzi zit Tijn Verstappen, de horecaondernemer die in Amsterdam aan de lopende band restaurants opent. Daarbij werkt hij geregeld samen met BN’ers, zoals de acteurs Géza Weisz (Gertrude), Manuel Broekman (Pepito) en Thijs Boermans (Nonna).

Shiny Happy People
Bij Pazzi werkt de horecatycoon samen met Roger Peetoom, de zoon van Rob Peetoom – die bekende kapper. Ook bij deze zaken uit Tijns imperium schuiven Shiny, Happy People aan. Ze prikken in vitello tonnato en koersen dan aan op een pizza met Italiaanse venkelworst (16,50 euro), vier soorten kaas of schouderham. Voor kinderen is er een tomaat-mozzarella-basilicumpizza in de vorm van een konijn (9,50 euro).

Gero
De nieuwste Pazzi komt in een pand waar eerder uiteenlopende zaken hebben gezeten, zoals Fijnkost en Gero, een Italiaans restaurant met klassiekers als ossobuco en carpaccio. Pazzi is zeker niet de enige pizzeria in Westerpark. Om de hoek, in de Bentinckstraat, kun je bijvoorbeeld pizza’s scoren bij Bella Storia. Voor een uitgebreide Italiaanse maaltijd kun je binnenlopen bij Primi, Bacco, La Tarantella en  Bella Ciao. Het nieuwste Italiaanse restaurant in Westerpark is Nando, bij begraafplaats Vredenhof. Ik schrijf al jaren dat Westerpark Little Italy is, maar inmiddels dekt dat de lading niet meer: Westerpark is het Italië van Amsterdam.

 

DeWestkrant