Nando is het nieuwe restaurant bij begraafplaats Vredenhof in Westerpark

Foto: Helma Timmermans
Hoogstins2024

Sinds dit weekend kun je in de villa aan de Haarlemmerweg 369 aanschuiven bij de Italiaanse bistro Nando.

In de witte villa bij begraafplaats Vredenhof kun je zowel logeren als eten. Tot voorheen konden gasten van hotel Westervilla en daarbuiten terecht bij het restaurant met dezelfde naam. Die naam is er niet zomaar gekomen. Er was ophef over de oorspronkelijke naam die eigenaar en exploitant Midvast in gedachten had: Villa Seldenrust.

Kabeljauw met preisaus
Sinds 10 mei staat er een nieuwe naam in koeienletters in het gazon: Nando. Dit is de Italiaanse bistro die restaurant Westervilla heeft vervangen. Op de kaart van Nando staan ‘authentieke Italiaanse gerechten’ en ‘speciaal geselecteerde pasta’s’. Je eet er baccalà (kabeljauw met preisaus), parelhoen met chiantisaus en groenten of artisjok met puree en groenten.

Signature dish
Onder de pasta’s vallen onder meer ravioli met peer, geitenkaas en gorgonzola en spaghetti vongole. De signature dish is de taglioni alla forma, huisgemaakte pasta bereid in ‘het grote Parmezaanse kaaswiel’ (24 euro). Je kunt zowel lunchen als dineren. Het restaurant draagt de naam van chef en oprichter Fernando, onder vrienden en bekenden beter bekend als Nando. Westerpark is het Little Italy van West. Met de komst van Nando maakt de buurt zijn naam nog meer waar.