Nonna (voorheen Café Comodo) strooit met Italiaanse klassiekers

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De J.P. Heijestraat heeft er weer een Italiaan bij: Nonna. De zaak is van de bekende horeca-ondernemer Tijn Verstappen en acteur Thijs Boermans.

Voor traditonele Italiaanse gerechten als vitello tonnato, parmigiana di melanzane, pasta carbonara en tiramisu kun je sinds kort aanschuiven bij Nonna in de J.P. Heijestraat 110, de plek waar eerder Café Comodo zat. De nieuwkomer, die de looks heeft van een trattoria in een Italiaanse dorpje, is het zoveelste restaurant van Tijn Verstappen.

Serial entrepreneur
Deze serial entrepreneur kun je onder meer kennen van Le Forel in de Bosboom Toussaintstraat en van La Parole in de Kwakersstraat. In zijn vriendenkring stikt het van de acteurs. Geregeld gaat hij er een zakelijke relatie mee aan. Zo heeft hij samen met Géza Weisz Gertrude in de Bosboom Toussaintstraat. Met Manuel Broekman opende hij vorig jaar Pepito in de Eerste Constantijn Huygensstraat. Voor Nonna werkt hij samen met Thijs Boermans, die in films en televisieseries als SpangaS en Keizersvrouwen heeft gespeeld (en presentatrice en influencer Anna Nooshin als vriendin heeft).

Italiaanse keuken rukt op
Met de komst van Nonna wint de Italiaanse keuken nog meer terrein in de J.P. Sinds jaar en dag kun je al pizza’s uit de steenoven eten bij pizzeria én trattoria Da Damiano. Voor pasta kun je naar Pastai of Spaghetteria Caffè. Op nummer 27 zit Rossi, een (afhaal)zaak waar Italiaanse broodjes over de toonbank gaan. Nonna ging op donderdag 2 mei open. Een oplettende stadsgenoot ontdekte dat de gemeente de vergunning een dag later, op 3 mei, publiceerde. Te laat, dus.