Protest tegen weghalen zwemmerstrapjes Sloterplas

Foto Martine de Vente
Hoogstins2024

Een groep omwonenden van de Sloterplas vreest dat de zwemmerstrapjes langs de oevers van de plas worden weggehaald. Een petitie voor het behoud van de trappen is al ruim zevenhonderd keer ondertekend. GroenLinks in Nieuw-West heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Het verwijderen van de veiligheidstrappen is niet alleen nodeloze kapitaalsvernietiging, maar heeft ook gevolgen voor de veiligheid van de waterrecreanten, aldus de petitie. Een woordvoerder van stadsdeel Nieuw-West laat weten dat een kapot trapje is verwijderd.

Ongelukken
GroenLinks wil weten of het klopt dat de trappen worden verwijderd na meldingen over losse schroeven, in plaats van onderhoud te plegen. Ook vraagt GroenLinks of er ongelukken met zwemmers zijn gebeurd die verband houden met de trappen.

Bordjes
De fractie vindt het ‘goed’ dat de trapjes er zijn, en pleit voor bordjes om erop te wijzen dat duiken gevaarlijk is vanwege ondiepte langs de oevers. GroenLinks wil ook dat er permanente openbare toiletten worden geplaatst, zeker nu de Sloterplas steeds intensiever wordt gebruikt voor recreatie.

DeWestkrant