Reddingsplan voor laatste boekhandel Nieuw-West krijgt meer vorm

Hoogstins2024

Onlangs is een plan gemaakt om te voorkomen dat boekhandel Meck & Holt uit Osdorp verdwijnt. Op dinsdag 26 september volgt uitleg in theater Meervaart.

Boekhandel Meck & Holt aan Tussen Meer 46 is niet weg te denken uit het straatbeeld. Toch lijkt dat te gebeuren: eind 2025 dreigt de boekhandel in Osdorp te sluiten vanwege naderend pensioen. Daarmee zou in Nieuw-West de laatste boekhandel verdwijnen.

Coöperatieve vereniging 
Enkele klanten ging dat vooruitzicht aan het hart en kwamen op het idee om een coöperatieve vereniging op te richten: Cultureel Boekencentrum Nieuw-West (CBNW). Annemarie Jongkoen en Petra Willemsteijn, twee van hen, hebben de intentie om de B.V. Meck & Holt voort te zetten.

Lidmaatschap
Het idee is dat Meck & Holt en CBNW hun krachten bundelen en een twee-eenheid vormen voor een kansrijke boekhandel en een scala aan literaire activiteiten in Nieuw-West’. In de campagne die eind juli is gestart, roept het CBNW geïnteresseerden op om een lidmaatschap te overwegen. Een lidmaatschap betekent een eenmalige bijdrage van 1000 euro. Dit kan door meerdere mensen of ondernemers gefinancierd worden, maar komt op naam van één persoon te staan. Ook zijn giften mogelijk.

Aandeel
Met de inleg van de leden neemt de coöperatieve vereniging een aandeel in de B.V. Meck & Holt en wordt de twee-eenheid gesmeed. Het streven is om 100+leden te werven die samen het literaire leven van het stadsdeel een impuls geven. Op dinsdag 26 september om 19.00 uur organiseert CBNW in theater Meervaart (Meer en Vaart 300) een informatiebijeenkomst voor aspirant-leden.

DeWestkrant