Ruim drie ton naar plannen voor prettiger Plein ’40-’45

Foto: Martine de Vente
Hoogstins2024

Dertien plannen van bewoners en ondernemers mogen de €500.000 verdelen van het buurtbudget voor Slotermeer Noord-Oost. Zes van de dertien plannen worden uitgevoerd op Plein ’40-’45, voor in totaal bijna €335.000. Dat is dus tweederde van het hele beschikbare buurtbudget voor Slotermeer Noord-Oost.
Zo is er geld voor het streven naar het ‘Schoonste plein van 2020’ voor Plein ‘40-’45. Verder gaat er buurtbudget naar een schaakbord, picknicktafels, het scheiden van marktafval en een kiosk op het plein. Het duurste project is een fontein à €110.000.
Andere plannen die na een stemming in de prijzen vielen waren een voorstel om tegels te vervangen door groen en een tuinkade voor de Jan de Jongkade. Ook komt er een bloemrijke klimaattuin bij de Burgemeester Vening Meineszlaan. In totaal waren er 144 plannen ingediend voor Slotermeer Noord-Oost.
Zo’n 1300 bewoners van de buurt brachten hun stem uit. Dat betekent dat het opkomstpercentage ongeveer vijftien procent is. Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver vindt dit een prachtig aantal en geweldig dat zoveel bewoners betrokken zijn bij de buurt. Komend jaar gaat stadsdeel Nieuw-West de plannen uitvoeren.