Ruimte beschikbaar in nieuwe broedplaats in De Baarsjes

De broedplaats in de Chasséstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In de Chasséstraat in De Baarsjes komt een nieuwe broedplaats voor kunstenaars en organisaties. Urban Resort opent de vestiging volgende maand in een voormalig buurthuis met kinderopvang. Geïnteresseerden kunnen de komende dagen een kijkje nemen.

Veel broedplaatsen bevinden zich buiten de Ring A10, aldus Urban Resort. Het gebeurt niet vaak dat er een broedplaats bijkomt in een buurt als De Baarsjes. In het pand komen tien ateliers en werkruimtes vrij, variërend van 17 tot 117 vierkante meter.

“Juist op deze gewilde locatie vinden we het belangrijk dat mensen hun talenten kunnen ontwikkelen die daar misschien niet altijd even gemakkelijk ruimte voor vinden midden in de stad”, zo stelt Urban Resort op de website.

Gezocht wordt naar ‘pioniers van verandering en voorvechters van inclusiviteit’. “Mensen, groepen of organisaties die zich bijvoorbeeld richten op thema’s als postkoloniale perspectieven, intersectionaliteit of queerness”. Op 24, 29 en 30 augustus zijn -alleen na aanmelding– bezichtigingen mogelijk.