Speelkasteel open

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Ouders die hun kroost willen loslaten in de ballenbak, hoeven niet meer af te reizen naar TunFun in het Centrum of een van de speelparadijzen in Zuid-Oost. West heeft sinds vorige week een indoor speeltuin in de voormalige Jacobskerk aan de Erik de Roodestraat in Bos en Lommer, tegenover Mercator Plaza.

De minister (Jet Bussemaker) kwam om het te openen, maar verder is er nog weinig ruchtbaarheid gegeven aan de opening. Toch weten op dinsdagochtend een paar ouders met peuters de weg naar het kasteel al te vinden. De afgelopen week was het al druk, aldus eigenaar Rudie Smit. Het grijzige weer van de afgelopen dagen werkte daar wel aan mee.

Het paradijs heet Candy Castle en een kasteel is het. De hele kerk is gevuld met een enorm speelkasteel met klimgelegenheid, glijbanen -en inderdaad- een ballenbak. In de kelder zijn een mini-kartbaan voor raceliefhebbers en een mini-ballenbak voor de dreumesen. Kinderfeestjes doet het speelkasteel ook, daarvoor zijn een Frozen-kamer en een discokamer ingericht.

Belangrijk voor de ouders is natuurlijk het assortiment aan de bar. De koffie (€ 2,10) komt uit een flinke espressomachine, dus dat zit wel goed. Een glaasje limonade heb je al voor € 0,85 en behalve friet en snacks kun je voor de kleine ook gewoon boterhammen en tosti’s bestellen. En het kasteel zou zijn naam geen eer aandoen als je er geen snoep kunt kopen. Dat is er, zij het bescheiden. Voor € 1,- heb je een zakje.

Verder is er Wifi en genoeg zitgelegenheid voor ouders. Hoe het is met het geluid als het kasteel vol is, hebben we helaas niet kunnen testen. Maar mocht het te erg worden: er is ook wijn te bestellen. Per fles.

Candy Castle: toegang € 8,- voor kinderen tot tien jaar. Baby’s van zes maanden tot een jaar € 2,50. Ouders gratis. www.candycastle.nl

 

DeWestkrant