Storing videosysteem: de brugwachter is weer terug

De Beltbrug bij de Jan van Galenstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Vanwege een technische storing bij de bediening op afstand, worden ter plekke brugwachters ingezet bij de bruggen over de Kostverlorenvaart. Dit gaat twee tot vier maanden duren. De recreatievaart kan hiervan hinder ondervinden, zo meldt verantwoordelijk wethouder Egbert de Vries in een brief aan de gemeenteraad. 

De bruggen over de Kostverlorenvaart worden sinds medio 2018 door Waternet bediend op afstand. De lokale brugwachters verdwenen, en een aantal brugwachtershuisjes werd verbouwd tot hotelkamer. Na vervanging van het videomanagementsysteem in de bediencentrale eind 2020 traden echter storingen op in de beeldweergave. 

De meeste storingen zijn volgens De Vries opgelost, maar nog steeds komt het voor dat het beeld kort uitvalt. Omdat niet aan de veiligheidseis wordt voldaan, heeft Waternet besloten om weer lokaal brugbedienaren in te zetten. Zij doen hun werk buiten. 

Op drukke dagen kan de recreatievaart met langere wachttijden te maken krijgen, aldus De Vries. De meerkosten van de lokale bediening bedragen circa een half miljoen euro.

DeWestkrant