Sunday Roast & Jazz bij Belleami

Hoogstins2024

Bij Bar Bistro Belleami aan de Tweede Kostverlorenkade is het nooit saai. Vanaf dit weekend kun je er iedere zondag ontspannen bij live jazz en roasted beef met alles erop en eraan.

Politiek gezien is het nogal chaotisch aan de overkant en staan er grote veranderingen op de agenda, maar voor de Britten is er in ieder geval één ding zeker: op zondag komt de Sunday Roast weer op tafel. Voor deze eeuwenoude culinaire traditie kun je inmiddels ook in Nederland terecht. De ‘bistro die álles heeft’, Belleami in Oud-West, heeft deze traditie omarmd. Vanaf dit weekend kun je er iedere zondag terecht voor een Sunday Roast & Jazz. Op 20 oktober is de kick-off van de reeks. Je kunt dan aanschuiven voor roasted beef met gegrilde groenten, geroosterde aardappels, Yorkshire pudding en jus (23,50 euro per persoon). Daarnaast is er van 14.30 tot 17.30 uur gratis jazz van pianist Erik Verwey en zijn trio. Wel een plekje reserveren. 

Tortilla-tosti kaas
De ‘roast’ is er ook in een vegetarische variant. Vanzelfsprekend kun je ook ‘gewoon’ lunchen of à la carte eten in Frans-mediterrane stijl. Het aanbod varieert van een tortilla-tosti kaas en een 100% plantaardige ‘moving moutainburger’ tot een caesar salade en een steak frites. Volop wijn, bier in overvloed. Enkel borrelen en ‘bankhangen’ met een bordspel is ook een optie om je weekend af te sluiten. Wat mij betreft komen er dan wél wat borrelhappen op tafel: oesterzwambitterballen, een plankje met kaas van Kef en/of een plankje van Boer Jaap uit Friesland met worst, paté en coppaham. Happen in de stijl van de herfst om de nattigheid van dit seizoen te verdrijven en ultiem aan het chillen te slaan!
https://www.facebook.com/barbistrobelleami/