Sushi en tortillachips in Oud-West

(beeld: Ritos)
Hoogstins2024

Horecaondernemers van nu kiezen voor gezonde happen en mixen kookstijlen die lijken te botsen. Zo ook het nieuwe (afhaal)restaurant Ritos.

Ritos zit sinds een paar weken in de Eerste Constantijn Huygensstraat, niet ver van Ikan Mas, een toko waar ze ’s zomers vaak tjendol schenken, de lekkerste kokosdrank op aarde. Ritos is de tweede zaak van Marwan en Kaiwah, een duo dat debuteerde in Utrecht en daar behoorlijk succesvol is; bij een door Thuisbezorgd uitgeschreven competitie wonnen ze de ‘Best restaurant Award 2017’ van Utrecht. 

Healthy fastfood
Net als bij De Marovaan in Nieuw-West – Marokkaans en Javaans – staan ook bij Ritos twee totaal verschillende keukens op de kaart, namelijk: Japans en Mexicaans. Ook is er een link met Soil Amsterdam zo’n 500 meter verderop. Zowel Soil als Ritos serveren healty fastfood waarbij de koks jongleren met gezonde ingrediënten als vis, gestoofd rundvlees en avocado.

Tortillachips El Patron
Dat levert kleurrijke gerechten op, waaronder burrito en poké bowls die je zelf kunt samenstellen. Nul inspiratie? No problem, kant-en-klare bowls zijn er ook: de Crunchy Tao (9,50 euro) met shrimp tempura, avocado en witte koolsalade, de Rainbow Shrimp met tijgergarnalen, Japanse radijs en edamame boontjes, de Beefy Salim met pulled beef, jalapeños en koolsalade en nog vijf opties. De ingrediënten van alle bowls kun je ook in een wrap laten rollen. Verder kun je bij Ritos sushi inslaan – temaki,handrolls– en je te buiten gaan aan El Patron, tortillachips met gehakt, kaas en mais, en Japanse dumplings. Qua zoetigheid zijn er repen van Tony Chocolonely en verschillende koeken. Een behoorlijk blije zaak!
http://www.ritosnederland.com/menu