Thea’s Kroketten couture

Hoogstins

Sommige data moet je meteen vastleggen, zoals 7 juli. Op die dag is er markt op het Mercatorplein en zijn Thea’s halloumikroketten present.

Ik blijf het zeggen: in West is een goede kroket nooit ver weg. Zo hebben we een heus krokettenrestaurant, kun je bij ons in de buurt krokettenworkshops volgen en hebben we nog veel méér. Een tijdje terug wees iemand me op Kroketten van Thea, de zaak van Thea Schepers, een dame die vorig jaar in de prijzen viel bij het Frituurfestival in Leeuwarden. Haar recept van een kroket met de Cypriotische kaas halloumi werd toen eerste bij de ‘krokettenontwerpwedstrijd’. 

Dr. Pieper
Ze kreeg geen lullige bokaal of medaille, maar ging aan de haal met een ware droomprijs: honderd kilo kroketten volgens haar recept. Die kroketten zijn inmiddels geproduceerd en klaar voor de verkoop. Je kunt ze per doos bestellen via haar site. Daarnaast zijn ze te koop bij snackbar extraordinaire Dr. Pieper in de Kinkerstraat en op de markt op het Mercatorplein. De reacties zijn veelbelovend: “Een unieke smaaksensatie”, “Heerlijke kroketten, perfect korstje en romig vanbinnen”.

Favoriet
Thea is dan ook niet een starter in krokettenland. Ze rolde al jaren kroketten voor haar vriendinnen. Haar halloumikroket was toen al favoriet. Halloumi is volgens haar ideaal voor in een kroket. De kaas is pittig van smaak. Bovendien smelt halloumi niet, waardoor je kroketten minder snel ‘knappen’. Ideaal, want als ik ergens een hekel heb, dan is het wel om te worden opgescheept met zo’n loeihete druppelende, ‘blaarveroorzakende’ kaasderrie in je mond. Voor haar kroketten geldt ‘zo lang de voorraad strekt’. Mis die prijswinnende snack niet!
https://www.facebook.com/krokettenvanthea/