Vaderschap: loodzwaar of pad van persoonlijke ontwikkeling?

Foto Marisa Elisa Photography
Hoogstins2024

Nee, makkelijk is het vaderschap niet. Moederschap ook niet trouwens. Voor mannen met kinderen organiseert ’vadercoach’ Patrick Timmermans een speciaal Vadercafé in West. Het gaat niet om een bruine kroeg met een groot voetbalscherm en veel bier, maar om wat hij noemt ’eerlijke gesprekken over het vaderschap’.

Het Vadercafé in Buurtboerderij Ons Genoegen in het Westerpark is een laagdrempelige en ontspannen manier om in contact te komen met andere vaders, aldus Timmermans. Er hoeven niet per se problemen te worden opgelost. ’’Het gaat om een plek voor vaders om zich op te laden, geïnspireerd te worden, uitdagingen te delen en om te genieten van het gezelschap.’’

Patrick Timmermans ziet het vaderschap als een pad van persoonlijke ontwikkeling. Als vader van een 7-jarige zoon uit een eerdere relatie en een 1-jarige dochter met zijn huidige partner is hij ook ervaringsdeskundige als het gaat om gescheiden vaderschap en een samengesteld gezin.

Het Vadercafé vindt plaats op woensdag 18 oktober van 19.15 uur tot 21.30 uur in Buurtboerderij Ons Genoegen, Spaarndammerdijk 319. Aanmelden via de website www.vadercafe.nl. Er is plek voor tien vaders.