Van Eesteren is eindelijk een ‘echt’ museum

Het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. (Foto: Luuk Kramer)
Hoogstins2024

Hoewel het vorig jaar al tien jaar bestond, heeft het Van Eesteren Museum pas sinds kort de museumstatus. Het betekent onder andere dat houders van de Museumjaarkaart het museum gratis kunnen bezoeken. Evenals andere bezoekers moeten zij wel via de website van het museum een ticket reserveren. Op 10 juni is het museum heropend in bijzijn van wethouder Touria Meliani.

Het museum begon ooit als buurtinitiatief met een Van Eesteren Museumwoning, die vanaf 10 juni ook zonder rondleiding is te bezoeken. De woning met interieur-elementen uit de jaren vijftig en zestig is een feest van herkenning voor iedereen die in die tijd is opgegroeid. Met een QR-code op hun smartphone kunnen bezoekers hier zelf ronddwalen en ondertussen luisteren naar een audiotour.
Het zelfstandig bezoek aan de museumwoning met audiotour, duurt anderhalf uur en is mogelijk elke vrijdag en zaterdag om 12.30 uur. Het startpunt van het bezoek is het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. De rondleiding met een gids blijft overigens ook gewoon bestaan.