‘Wat gaan jullie eigenlijk doen met die donaties aan De Westkrant?’

Chocolademunten
Hoogstins2024

De Westkrant heeft sinds de start van de crowdfundactie afgelopen woensdag nu bijna € 1200,- opgehaald. Daar zijn we heel erg blij mee. Met dat geld kunnen we komend jaar nog meer doen dan wat jullie van ons gewend zijn. Waar gaat jullie geld naartoe?

Het onderhoud en professionaliseren van de website. Wij draaien op WordPress, wat fantastisch is. Maar hoe meer we groeien, hoe meer aandacht er uitgaat naar techniek. Een hack, zoals afgelopen zomer, zet ons meteen weer op achterstand. Er gaat dus geld naar beveiliging, maar ook naar zaken als het maken van de nieuwsbrief. Waar wij heel blij mee zijn, want inmiddels hebben we bijna 2000 nieuwsbriefabonnees.

Meer tijd besteden aan verhalen. Het internet staat vol met meningen, wij houden ons graag aan de feiten. Professionele journalistiek is maatschappelijk relevant, maar kost ook tijd. Tot op heden zijn alle journalistieke producties voor De Westkrant onbetaald. Onze schrijvers verdienen er dus niets mee. We zouden graag meer willen doen, maar dan komen onze andere werkzaamheden in de knel. Journalistiek is voor ons geen hobby, maar een vak en een passie waarmee wij ons brood verdienen.

Nieuwe dingen uitproberen. Wij dromen ervan een krant of magazine op papier te maken. Video staat ook op ons verlanglijstje. En kun je nieuws brengen via Snapchat? Dat soort dingen realiseren is tijdrovend en kostbaar. Maar daarmee verwachten we nog meer mensen te bereiken dan de 30 tot 50 duizend bezoekers die we nu maandelijks hebben.

Gaan jullie nu alleen werken met lezersdonaties? Een volledig door lezers gefinancierd businessmodel, zoals De Correspondent, is voor ons niet haalbaar. We hebben ook onze sponsors en adverteerders hard nodig. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of er bij de gemeente of elders subsidiemogelijkheden zijn voor buurtmedia als De Westkrant. Met een combinatie van deze inkomstenbronnen kunnen we De Westkrant voortzetten en uitbouwen. We staan open voor suggesties. En natuurlijk nog steeds voor donaties. Kijk hieronder wat je kunt doen.

 

 

DeWestkrant