We zeggen het nog maar eens: heel, heel veel dank voor alle donaties!

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Als redactie van De Westkrant voelen we ons ontzettend gesteund in ons werk. Niet alleen door de €€ die binnenkomen als donatie, maar ook door de fijne woorden waarmee die donaties gepaard gaan.

‘Fijn dat jullie er zijn’, ‘Elke week weer blij met jullie nieuws en tips’, ‘Fan van De Westkrant. Fijn buurtnieuws’. Een kleine greep uit berichten die onze donateurs de afgelopen tijd hebben meegestuurd met hun financiële bijdragen aan ons. Deze kleine complimenten zijn ons eigenlijk net zoveel waard als de euro’s die zij hebben gedoneerd.
Die euro’s waren er trouwens overdonderend veel. Als je wilt weten hoeveel: de afgelopen vier maanden hebben we al meer geld uit donaties ontvangen dan vorig jaar. En toen hadden we al best een aardig bedrag opgehaald.
Toen de crisis uitbrak, bleken veel lezers nog meer bereid om ons te steunen. De afgelopen zeven lockdown-weken hebben we meer stukken kunnen maken dan ooit en konden we jullie als lezers iedere week een goedgevulde nieuwsbrief sturen.
Ook als de terrasjes in West weer vol zitten, de kinderen weer naar school mogen of hoe het leven-na-corona er straks ook uit mag zien: we blijven nieuws brengen uit West. We hopen dat iedereen uiteindelijk sterker uit de crisis komt, maar beseffen ook dat deze periode bij velen privé en zakelijk diepe sporen nalaat. Het virus leidt tot ziekte en overlijdensgevallen, maar ook tot eenzaamheid en onzekerheid over de toekomst.
De maatregelen tegen het corona-virus hakken er in Amsterdam extra hard in. De horeca moest dicht, winkels en markten kunnen maar mondjesmaat klanten ontvangen en de toeristen bleven weg. Groot zijn ook de gevolgen voor de vele inwoners die hun brood verdienen -vaak als zzp’er- in de zwaar getroffen culturele sector.
Zelfs al alles weer ‘normaal’ wordt, of als we een transitie beleven naar het ‘nieuwe normaal’, gaan we hier dus nog veel van merken. Want wordt het straks weer even druk als daarvoor? Komen er nog festivals? Mogen we op het terras? Kan die leuke winkel of dat restaurantje op de hoek wel het hoofd boven water houden?
Daarom is het belangrijk dat we hierover onafhankelijk als buurtmedium kunnen blijven berichten. Met jullie hulp kunnen we de kaalslag in de lokale media -die het door het terugtrekken van adverteerders steeds moeilijker hebben- een halt toeroepen. Jullie donaties stellen ons in staat om nieuws te blijven brengen uit West. We zeggen het nog maar eens: dank, heel veel dank.

Hartelijke groeten van Richard Mooyman en Martine de Vente

ps: Deze woorden van dank gelden natuurlijk dubbel en dwars voor onze adverteerders, die ook nu het vertrouwen blijven hebben in De Westkrant als veelgelezen buurtmedium om klanten mee te bereiken.

ps2: Ook iets bijdragen? Mail ons op mail@dewestkrant.nl

DeWestkrant