Wat er gebeurt als er een handgranaat aan de deur hangt

(foto: Pixabay)
Hoogstins2024

Wat gebeurt er als er een handgranaat aan de deur van je winkel hangt? De Volkskrant beschrijft dit vanmorgen aan de hand van het gevonden explosief aan de deur van lunchroom Tropicana van vader en zoon Rachid en Jaouad aan de Jan Evertsenstraat 155, afgelopen 14 augustus.
Op bewakingsbeelden is te zien dat dezelfde nacht twee mannen op een scooter ook een granaat leggen bij een uitzendbureau op de Johan Huizingalaan. Het verband tussen de twee zaken is zo snel gelegd.
Tropicana moet sluiten, zoals gebruikelijk is bij dit soort incidenten. Wat niet helpt is dat de politie een verband ziet met de eigenaar van het schoonmaakbedrijf, een bekende van de politie. Volgens de eigenaren van Tropicana is dit slechts ‘een kennis’. Zij hebben geen idee wie de granaat moet hebben gelegd, en waarom.
Na een hoorzitting en gesprekken met de gemeente mag de zaak in november wel weer open. Behalve gederfde inkomsten is het het ook vanwege advocaatkosten een financiële strop voor de eigenaren. Ze veranderen de naam van de zaak in Lunch Hoek, omdat de naam Tropicana besmet is.
Lees hier de hele reconstructie uit De Volkskrant van de handgranaat in de Jan Eef., inclusief een overzicht van waar nog meer handgranaten gelegd werden.

DeWestkrant