Wederom veiligheidsrisicogebieden als Marokko speelt

De Baarsjes (Marco Polostraat) is klaar voor de WK-wedstrijd van zaterdag. Foto: redactie Westkrant.
Hoogstins2024

De ‘Driehoek’ – burgemeester, hoofdofficier en politiechef – heeft vanmiddag besloten om voor de WK-wedstrijd Kroatië- Marokko vier locaties aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Het gaat om het Mercatorplein, Plein ‘40-’45 inclusief een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan, Tussen Meer en de Insulindeweg/Molukkenstraat (Oost). In deze gebieden kan iedereen door de politie gefouilleerd worden
Eerdere ordeverstoringen zijn de reden voor deze maatregel op zaterdag 17 december. “De vorige wedstrijden van het Marokkaanse elftal hebben in de verschillende gebieden geleid tot ernstige openbare ordeverstoringen, waarbij de Mobiele Eenheid moest optreden om orde te herstellen.” Volgens de politie zocht een groep van honderd personen woensdag na afloop van de WK-wedstrijd Frankrijk – Marokko bij Tussen Meer de confrontatie en greep de ME in. Daarentegen was het na de wedstrijd erg kalm op het Mercatorplein in De Baarsjes.
De Driehoek benadrukt dat er morgen ruimte moet zijn voor spontane feesten in de stad. “De historische prestaties van het Marokkaans elftal mogen uiteraard uitbundig gevierd worden, ook op straat.” Marokko wordt bij winst op Kroatië derde van de wereld.

DeWestkrant