Wedstrijd Schoonste Straat uitgebreid naar Westerpark

Deelnemers aan de wedstrijd De Schoonste Straat.
Hoogstins2024

In Bos en Lommer en De Baarsjes doen bewoners al mee aan De Schoonste Straat. De wedstrijd gaat nu uitbreiden naar Westerpark. Organisator Martine Zwijnenberg hoopt dat teams uit verschillende straten aan de slag gaan om hun omgeving schoon te maken en te houden. De organisatie zorgt voor grijpers, vuilniszakken, handschoenen, posters en flyers.

De eerste wedstrijd start op zaterdag 23 maart en sluit half mei af met een feestelijke prijsuitreiking. Voorafgaand is er op zondag 17 maart om 10.30 uur een informatiebijeenkomst in het zolderzaaltje van de Bakkerswinkel in Westerpark. Opgeven voor de informatiebijeenkomst en de wedstrijd kan via de website schoonstestraat.nl 

In Bos en Lommer en De Baarsjes ruimen al meer dan 100 teams zwerfafval op in hun straat. “De teams die zich inzetten om te winnen lopen heel regelmatig door hun straat”, aldus Zwijnenberg. “Maar zelfs als je het rustiger aan doet heeft een paar keer afval rapen al groot effect op de omgeving.” 

Het is ook leuk, aldus Zwijnenberg. “Als je samen prikt, kletst en misschien wel koffie drinkt is de tijd zo voorbij, de vuilniszak vol en de straat schoon.” Dit heeft ook effect op andere buurtbewoners, volgens Zwijnenberg: als zij zien dat hun buren hun best doen om afval op te ruimen, zullen zij minder snel afval naast de container zetten en vuil laten rondslingeren.

Een jury bepaalt welke straten de schoonste zijn en zo prijzengeld kunnen winnen. De hoogte van de bedragen in Westerpark is nog niet bekend. In Bos en Lommer en De Baarsjes gaat het om 1250 euro voor de eerste prijs, 500 euro voor de tweede prijs en 250 euro voor de derde prijs. Het geld mag worden gebruikt voor iets leuks, gezelligs of moois in de straat.

DeWestkrant