Westerlingen kunnen leren vogels te herkennen aan hun zang

Hoogstins2024

Bewoners van West willen dolgraag vogels huisvesten en raken in vervoering als ze een puttertje zien. De mini-cursus vogelzang lijkt ze op het lijf te zijn geschreven.

Op 10 maart vertelden we dat inwoners van West gratis een vogelhuisje op kunnen halen. De belangstelling voor de vijfhonderd exemplaren was overweldigend. In ons stadsdeel hebben bewoners ‘iets’ met vogels. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit het enthousiasme waarop bewoners van De Baarsjes reageren op de foto van het puttertje dat Steven Kooij had gespot langs de Admiralengracht. Het regent oh’s en ah’s én tips van de beste plekken om deze vogels te spotten. Je leest het op de Facebookpagina De Baarsjes.

Les in vogelzang
Aangezien bewoners in ons stadsdeel een zwak voor vogels hebben, kan ik me voorstellen dat de mini-cursus vogelzang wat voor hen is. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar hoe kan je nu aan de zang de vogel herkennen? Deze vogelzangcursus schijnt je een eind op weg te helpen.

Natuurcentrum de Drijfsijs
De cursus is verdeeld over twee dagen: zaterdagavond 29 april (start om 19.00 uur) en vrijdagochtend 12 mei (10.00 uur). Het programma bestaat uit een presentatie van vogelkenner Wolter Bos in natuurcentrum de Drijfsijs aan de President Allendelaan 4 in Nieuw-West en een excursie in het natuurgebied bij de Drijfsijs.

Natuurvereniging KNVV
De cursus wordt georganiseerd door de natuurvereniging KNNV, afdeling Amsterdam en is in handen van vogelkenner Wolter. De cursus kost 15 euro, maar als je besluit om lid te worden van de KNNV wordt dat bedrag verrekend met je contributie. Zin om meer te leren over vogelzang? Geef je op bij Christiane Baethcke via baethcke@solcon.nl.

DeWestkrant