Westerpark heeft vegan oliebollen van havermelk

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Vegan is hot in Westerpark. Een bakker in dit stadsdeel lanceerde onlangs oliebollen in een plantaardige uitvoering.

In de Kostverlorenstraat vind je een steengoede vegan sushibar. Voor een excellent plantaardig diner moet je eveneens in Westerpark zijn, namelijk bij

Morris & Bella in de Nova Zemblastraat. Sinds kort is er iets nieuws aan het vegan-front. Op zaterdag 17 december lanceerde  Bakkerij Westerpark in de Limburg van Stirumstraat namelijk vegan oliebollen. Ook aanstaande zaterdag glijden ze weer in het plantaardige vet. Na Kerst zijn ze tot Oud en Nieuw zelfs elke dag te koop (1,10 euro per stuk).

Rijkelijke gevulde ‘jongen’
In het beslag voor ‘gewone’ oliebollen doet bakker Björn eieren, melk en boter, maar in de vegan-variant ontbreken dierlijke ingrediënten. Wat er wèl inzit? Nou, dit: havermelk, bloem, gist, citroen, kaneel, appel en rozijnen. Een rijkelijk gevulde ‘jongen’ dus. Vorig jaar at ik vegan oliebollen bij een kraam in de Kinkerstraat. Maar zo’n luxe plantaardige bol als bij Bakkerij Westerpark at ik nooit eerder.

Speculaas
Deze bakker is dan ook niet de eerste de beste. De bakker viel vorig jaar
flink in de prijzen viel bij de Beko Speculaaskeuringen 2021. De speculaas met amandelen van bakker en mede-eigenaar Björn bleek de beste van Noord-Holland te zijn.

DeWestkrant