Winteropvang voor dak-en thuislozen geopend

Beeld: Shutterstock
Hoogstins2024

Sinds donderdagavond is de Winterkouderegeling (WKR) weer ingegaan. De regeling geldt tot maandagochtend 28 februari. In die periode kunnen alle Amsterdamse dak- en thuislozen weer terecht in de opvang. De WKR gaat in vanwege de weersverwachting. In de opvang krijgen mensen gratis een warme maaltijd, bed, douche en ontbijt.
Dak- en thuislozen die van 11 t/m 14 februari geen gebruik hebben gemaakt van de vorige WKR kunnen zich tussen 16.30 en 22.00 uur melden bij de Transformatorweg 6 (T6) in Nieuw-West.
Dak- en thuislozen die tijdens de vorige WKR gebruik hebben gemaakt van opvang bij de Derkinderenstraat in Nieuw-West moeten zich nu melden bij de Kleine Kapitein: Tosaristraat 6 in Oost. Hebben ze tijdens de vorige WKR gebruik gemaakt van opvang in het A&O hostel en het bijgebouw op de Transformatorweg, dan moeten ze zich nu melden bij de Derkinderenstraat 44.
De WKR gaat donderdag in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam van start en is bedoeld voor alle dak- en thuislozen die zelf geen onderdak kunnen vinden.

DeWestkrant