Zelfbouwhuis op Sloterdijk

Het centrum van Sloterdijk, met behalve kantoren en hotels in de toekomst ook woningen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op Sloterdijk komt ruimte voor zelfbouw. Belangstellenden die met een groep hun eigen woning willen bouwen, kunnen morgen terecht bij het Zelfbouwcafé on Tour. Daar zullen de kansen en mogelijkheden de revue passeren. Ervaren zelfbouwers en bouwgroepen uit West en Nieuw-West zijn uitgenodigd om hun ervaringen en kennis te delen.

De eerste kavels voor zelfbouwgroepen op Sloterdijk komen binnenkort vrij. Deze liggen volgens de gemeente langs de Arlandaweg, ten westen van de Radarweg. In totaal is er ruimte voor 2000 woningen tussen station Sloterdijk en de Haarlemmerweg. Het gaat dan zowel om woningen van professionele ontwikkelaars als zelfbouwgroepen.

Sloterdijk staat bekend als een werkgebied, maar de komende jaren moet daar ook wonen aan worden toegevoegd. Het gebied rond het station transformeert in een hoog tempo. Kantoren worden omgebouwd tot hotels, en de bouw van nieuwe woningen staat op stapel. Het Orlyplein voor het station heeft onlangs al een facelift gekregen.

De bijeenkomst van Zelfbouwcafé on Tour is dinsdag 5 april tussen 18.30 en 20.30 uur in Soupalicious, Arlandaweg 98. Zelfbouw in Nieuw-West komt dan eveneens aan de orde. Voorafgaand om 17.30 uur start bij Soupalicious ook een rondleiding door Sloterdijk.

DeWestkrant