Bewoners willen tram 7 weer terug in de Witte de Withstraat

Tram 7, nog in de Witte de Withstraat. (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bewoners van West hebben via de Stem van West te kennen gegeven dat ze lijn 7 weer terug willen in de Witte de Withstraat. Indiener Faisal Rajjab zegt onlangs een zwaar hartinfarct te hebben gehad. “Ik had veel aan de tram door mijn straat. Net zoals veel ouderen en minder validen. De tram is weg omdat er teveel ongelukken zouden gebeuren met auto’s in de straat. Er zouden drempels worden geplaatst die nu alweer zijn VERDWENEN”, zo schrijft hij in het voorstel.
Hij kreeg meer dan 100 stemmen op zijn voorstel. Dat betekent dat het besproken gaat worden in de stadsdeelcommissie. Dit gaat gebeuren tijdens de aankomende vergadering op 9 juli.
De tramlijn verdween in oktober 2017 uit de straat, de rails zijn dichtgemaakt en de haltes en bovenleidingen verdwenen. Het argument van de gemeente om de route door de Witte de Withstraat te schrappen, was dat de tram hier vaak vertraging opliep, omdat de straat gedeeld moest worden met auto’s. Nu rijdt de 7 door de Kinkerstraat over de Postjesweg naar de Hoofdweg.
Er liggen plannen voor vergroening van de Witte de Withstraat en om van de straat een 30-kilometerzone te maken. Als tussenoplossing zijn er hekken geplaatst die het autoverkeer dwingen langzamer te rijden.

DeWestkrant