Bieren bij Frits

Hoogstins2024

Burgers en bier, Frits aan het Mercatorplein houdt het simpel. Hoewel, simpel? Frits heeft wel meteen heel veel burgers en bier. Van de eerste acht verschillende, waarbij ook aan de veggies is gedacht met een portobello burger. En er is ook een skinny variant, waarbij het broodje achterwege is gelaten. En geen zin in een burger? Dan is er een salade.

Maar het gaat bij Frits eigenlijk om het bier, met als ‘gewoon’ biertje niet een van een doorsnee brouwerij, maar Tjechische Budvar oftwel Budweiser. En uiteraard, heel veel biertjes uit Amsterdam. Frits heeft Het IJ op de tap en Oedipus, de brouwerij op het Westerdok. Verder staan er ook een stuk of zes gin-tonics op de kaart.  En wie onverhoopt een wijntje wil, kan kiezen uit twee soorten: rood en wit.

Wie het café ooit bezocht toen het nog Jan Meulstee heette, zal opvallen dat de bar nog steeds in het midden is. Lekker hoog, en dat is meteen ook de beste plek om te zitten. Om de bar heen staan lage tafeltjes met krukjes. Het pand naast het café, dat al tijden een opslag was, is erbij getrokken. Daar kun je aan hoge tafels aan de burgers en het bier.

Nadat de ruimte helemaal was gestript besloot de eigenaar het maar zo te laten. Dat net-niet-affe geeft het café juist de goede sfeer. En van de zomer komt er een flink terras. Daar zien we ons wel zitten met een Weihenstephaner Weizenbier en een burger natuurlijk.