Crisis Co-Med: patiënten Slotervaart doorverwezen naar andere huisarts

De ingang van het Gezondheidscentrum Slotervaart, met een vestiging van huisartsenketen Co-Med. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De problemen rond huisartsenketen Co-Med raken ook patiënten in Nieuw-West. Vier grote zorgverzekeraars hebben de samenwerking opgeschort. Patiënten krijgen het advies om aan te kloppen bij een andere huisarts. Co-Med heeft een vestiging in het voormalige Slotervaart Ziekenhuis. 

Zorgverzekeraar CZ meldt dit besluit te hebben genomen met VGZ, Menzis en Zilveren Kruis. “We hebben de conclusie getrokken dat Co-Med de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen. Daarom bieden we een alternatieve oplossing voor patiënten die ingeschreven staan bij een huisartsenpraktijk van Co-Med. Als zorgverzekeraars adviseren wij om hier per direct gebruik van te maken.”

Patiënten van de vestiging in het Slotervaart krijgen het advies om naar Jouw Huisarts aan De Louwesweg te gaan. Zij zijn te bereiken via www.huisartsenlw.nl en op telefoonnummer 020 615 15 64. Bij levensbedreigende situaties moet 112 worden gebeld, aldus de verzekeraars. 

Co-Med kreeg deze week een ultimatum. Op korte termijn moesten er garanties komen hoe de huisartsenketen de continuïteit van goede zorg kon garanderen. Co-Med is gesommeerd om per praktijk inzicht te geven in de bezetting en roosters voor de komende vier weken, het spoedprotocol en de waarneming gedurende de avond, weekend en de nacht. 

Op basis van de aangeleverde informatie hebben CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis en andere zorgverzekeraars de stap gezet om hun overeenkomst op te schorten. Dit maakt het mogelijk om ook de betalingen aan Co-Med op te schorten, aldus CZ.