De Nieuwe Boekhandel in actie voor Syrië en Turkije

Foto: Arjan van Oorsouw
Hoogstins2024

Ook al halen de aardbevingen in Syrië en Turkije niet meer de kranten, de nood in beide landen is onverminderd hoog. Om slachtoffers te steunen, start De Nieuwe Boekhandel in Bos en Lommer op zaterdag 27 mei een benefietactie.

Op 6 februari werden Syrië en Turkije getroffen door aardbevingen die een duizelingwekkend aantal slachtoffers eisten. In heel Nederland werden benefietacties opgezet, waaronder bij ons in West: bij de Joop Westerweelschool werden kleding, dekens, pijnstillers en andere goederen ingezameld, bij FotoLabKiekje kon je foto’s laten printen waarvan de opbrengst naar Giro 555 ging.

Wederopbouw
Hoewel de aardbevingen in Syrië en Turkije niet meer de krantenkoppen bereiken, is de nood in beide landen onverminderd hoog. Talloze slachtoffers hebben nog steeds behoefte aan ondersteuning en de wederopbouw vraagt om veel investeringen. Om aan die noodzakelijke hulp een bijdrage te leveren, start De Nieuwe Boekhandel juist nu een benefietactie. Literatuur om te leven: koop een boek en draag bij aan herstel, is de insteek.

Boeken Syrische en Turkse auteurs
Vanaf zaterdag 27 mei worden er in deze bijzondere boekwinkel aan de Bos en Lommerweg 227 gedurende een maand vertaalde Nederlandse boeken verkocht van Syrische en Turkse auteurs. De boeken worden belangeloos ter beschikking gesteld door een achttal uitgeverijen waaronder De Bezige Bij, De Geus en Orlando.

Livemuziek
Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki geeft om 16.00 uur het startsein. Twee vertalers zullen een korte toelichting op hun werkwijze geven en lezen voor. Er wordt livemuziek gespeeld op een oed, een klassiek snaarinstrument uit het Midden-Oosten. Ook zijn er Syrische en Turkse hapjes. Bezoekers kunnen op die dag tot 18.00 uur boeken inslaan om de aardbevingsslachtoffers te steunen. De boekenactie loopt tot en met vrijdag 30 juni 2023.