Grand Café Piri Reis gaat verder als restaurant Mangal

foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Grand Café Piri Reis in De Baarsjes heeft een nieuwe naam, een moderner interieur en een ander concept. Maar je kunt er nog steeds terecht voor een (paas)ontbijt in Turkse stijl.

De glimmende sofa’s op de marmeren vloer van Grand Café Piri Reis aan de Baarsjesweg zijn verdwenen. In plaats daarvan staat nu aan de linkerkant een meterslange blauwgroene bank. De kroonluchters zijn vervangen door houten karrewielen met lampen erin. Het goud van weleer heeft plaatsgemaakt voor brons en zilver. Strakke stoeltjes in appelgroen staan rond zwarte tafels. Maar het opvallendste in dit sultan meets Scandinavië-interieur is toch wel de open keuken achterin met ruimte om alles te laten grillen wat los en vast zit.

Specialiteit van de chef
“Je kon altijd al bij ons terecht voor het avondeten, maar we willen het nu meer benadrukken. Vandaar dat we de keuken van achter naar voren hebben verplaatst”, zegt de eigenares. De mix van gerechten op de kaart is ook verleden tijd; onder de naam ‘Mangal’ profileert de zaak zich sinds 17 maart als grillrestaurant. Gegrilde biefstuk, kippenvleugels, lamskoteletten, lever – de specialiteit van de chef. Het kan allemaal. (God mag weten hoe de Mexicaanse fajita met kip of rund tussen al die Turkse gerechten op het menu is beland.)

Eieren uit oven
Het Turkse ontbijt is nog steeds springlevend en wordt elke dag geserveerd van 8.30 tot 14.00 uur. Voor 7,95 euro per persoon kun je onbeperkt snaaien van tafels vol met chocolade- en koffiebroodjes, pistoletjes, bolletjes met kruidenkaas, vleeswaren, aardappel- en andere salades, gegrilde aubergine en pittige tapenades. Het personeel brengt warme gerechten langs: gefrituurde rolletjes met kaas en een ovenschaaltje met eieren, paprika, tomaat en knoflook (menemen). Je mag eindeloos thee inschenken, maar voor koffie moet je bijbetalen. Probeer de zandkoffie: lekker intens, wég is je kater/chagrijn/slaap of wat dan ook (https://www.dewestkrant.nl/loungen-als-een-sultan-839/).

https://www.facebook.com/HorecaPiriReis/

DeWestkrant