Help, waar vind ik de beste zomerjurkjes van West?

Church of Labels, Ten Katestraat/De Hallen. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Dit weer vraagt om iets anders dan een spijkerbroek. Gooi het over een andere boeg en schaf een blij jurkje aan! Bij de adressen op deze lijst heb je dikke kans dat je slaagt.

OUD-WEST
Church of Labels, Ten Katestraat
Stijlpaleis in De Hallen, waar ook stylisten kind aan huis zijn. De eigenares koopt zwierige, verleidelijke kleding in en is niet vies van kleur. Een comfortabel gesneden paars jurkje met ceintuur, een maxidress met één schouder in Pearl & Caviar-print, een kaftan in een kleurrijke ‘dip dye’ stof, een Beyoncé-waardig gebloemd jurkje in pasteltinten. Als je een eyecatcher zoekt, zit je hier goed.

Indianaweg, Kinkerstraat
De eigenaressen van Indianaweg hebben het vinden van vintage kleding met un certain je ne sais quoi – stijl, cachet of hoe je het ook wilt noemen – tot kunst verheven. Ik heb ze eerder bejubeld en doe het nu weer. Want, allemachtig, wat hebben ze weer heerlijke jurken geselecteerd. Soepele snit, luchtige stoffen, lieflijke details (stukjes kant, strikjes) en (bloemen)prints om in te lijsten. De ene jurk is op en top Woodstock, van de andere druipt de romantiek af. Maar allemaal zijn ze uniek en meer dan beeldig.

Johnny at the Spot, J.P. Heijestraat
Conceptstore die niet meer weg te denken is uit deze straat. Flink wat Scandinavische merken in de rekken, maar bijvoorbeeld ook het Arnhemse merk Humanoid. Ga naar huis met een jurk met één schouder, een overhemdjurk of een felgekleurd gewaad in een geplisseerde stof.

Jutka & Riska, Bilderdijkstraat
Kleding van het gelijknamige merk, maar ook zorgvuldig geselecteerde vintage stukken en ontwerpen van startende designers. In de rekken: lange jurken in kimono-stijl, korte jurkjes met polkadots, gebloemde kaftans en maxidresses van diverse kleuren satijn.

DE BAARSJES 
Roos & Eef, Jan Evertsenstraat
Bij deze zaak vind je kleding in alle kleuren van de regenboog. Van geometrische prints tot het gebloemde werk; je vindt zulke stoffen allemaal. Jurken in kimono-stijl, prettig kort, halflang of tot aan de enkels. Hoeveel vlees wil jij laten zien?

Uhmah, Admiraal de Ruijterweg
Oftewel: U Had Me At Hola. De eigenares van deze kledingwinkel is altijd op zoek naar nieuwe ontwerpers. Haar aanbod is dan ook zeker niet dertien in een dozijn. Je vindt er bijvoorbeeld een perzikkleurige, soepel vallende, enkellange jurk met spaghettibandjes en een fleurig half lang jurkje met kapmouwtjes en ceintuur in de taille.

DeWestkrant