Hier eet je het lekkerst een broodje in West

Beeld: Inge Hofstra
Hoogstins2024

Patricia Jacob gaat iedere week voor jullie voorproeven bij restaurants en afhaalzaken in West en Nieuw-West. Omdat december altijd de maand is van de overzichten, heeft ze een top 3 gemaakt van de plekken waar ze het lekkerst een broodje heeft gegeten in West. Dit is ‘m:

1. In augustus opende Levain et le vin in de Jan Pieter Heijestraat. Tot voor kort kon je het zuurdesembrood van Florence enkel in restaurants eten. Nu kun je het ‘gewoon’ bij haar kopen, met flessen natuurwijn erbij. In de zaak hangt de geur heel vers brood. Dit schreef Patricia erover.

2. Als je nou toch in de JP bent, eet dan ook een bagel bij Flo’s Appetizing van Heather Eddy. Zij begon met bagels bakken in Kitchen Republic, maar heeft inmiddels een zaak in Oud-West met bagels en andere lekkernijen als babka (kaneelbrood) en pain au chocolat. Hier lees je meer.

3. Sababa aan de Kinkerstraat heeft Israëlische streetfood -overwegend vega(n)- zoals pita’s en platbrood, salades en mezze. Achter Sababa zit een team van vier jonge Amsterdamse ondernemers, waaronder de zusjes Karlijn en Jorinde. Patricia at er de zeewierfalafel waar zij als hardcore carnivoor zelfs een broodje kippendij voor zou laten schieten. Dit is de volledige recensie van mei.

DeWestkrant