Hier in West vind je behang met handgeschilderde palmbomen en unicorns

Annet Weelink Design opent winkel in Kinkerstraat

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Annet Weelink verkoopt haar behang met handgeschilderde designs al jaren online. Omdat ze haar creaties ook ‘in real life’ wil delen, opende ze onlangs een winkel in de Kinkerstraat.

Misschien klinkt het oneerbiedig, maar het klopt wel een beetje: de Overtoom is de meubelboulevard van West. Of het nou lampen, (houten) meubels, tapijten of vazen zijn. In deze straat heb je van begin tot eind keuze te over. Ga bijvoorbeeld maar eens langs bij Fabricato Furniture, net om de hoek van de J.P. Heijestraat.

Géén standaardbehangetje
In deze straat zat tot voor kort een filiaal van DOT Shop, een interieurwinkel met onder meer een ruime behangselectie. Aangezien op die plek inmiddels een makelaar zit, moet je nu voor behang elders zijn. Het goede nieuws is dat je gewoon in Oud-West kunt blijven. Op 24 juni heeft Annet Weelink in de Kinkerstraat 16 een zaak geopend waar ze onder meer behang verkoopt. Géén standaardbehangetje overigens: alle prints erop zijn getekend en ontworpen door Annet zelf.

Spaarndammerbuurt
Nadat ze jaren als designer voor H&M had gewerkt, kwam ze op het idee om een eigen lijn te beginnen met haar handgeschilderde designs. In 2016 richtte ze haar eigen bedrijf op: Annet Weelink Design. Vanuit een kantoor in de Spaarndammerbuurt gaf ze haar onderneming vleugels en tilde ze haar webshop van de grond. Omdat ze haar creaties ook graag ‘in real life’ wilde delen, is er nu een fysieke winkel.

Ontwerpstudio
Haar winkel zit in het pand waar ooit een nagelstudio zat. Zodra je de deur openmaakt, sta je in de winkel. Op de vide is een showroom en in het souterrain de ontwerpstudio waar Annet en haar team dagelijks werken.

Unicorn
De zaak is als een moodboard voor een interieurmagazine. Papierwaren, dekbedovertrekken, kussens, tuinartikelen, ansichtkaarten, cadeaus voor baby’s. Je komt er ogen tekort. Prints met palmbomen, tropische planten en unicorns lonken. Alles in zachte tinten, dus geen kakafonie van fluorescerende kleuren à la de jaren negentig.

Bestseller
Het behang is Annets bestseller. Ze heeft rollen die per tien meter kunnen worden besteld. Ook heeft ze wallpapers in verschillende breedtematen en behang dat ze op maat kan maken voor de muur waarvoor het is bedoeld. Om gretig van te worden. Ik overweeg nu om het hele huis om te gooien. Eerst maar even nadenken over hoe of wat, bij een taartje in de kersverse Franse bakkerij iets verderop: Chez Rosie.