Hotel in voormalig GAK-gebouw

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

In het voormalige GAK-gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen komt een hotel. De hotelketen Cityden gaat hier vanaf 15 april appartementen verhuren, zo meldt de site van de keten. Er komen in het gebouw ook een restaurant, een gym en een lounge waar etenswaren te koop zijn.
De appartementen die te huur zijn, meten 23 tot 120 vierkante meter. Via de site Hotels.com is het kleinste appartement boekbaar vanaf € 128,- per nacht.
Cityden heeft een aantal appartementencomplexen verhoteliseerd, onder andere in Amstelveen. In een interview met het vakblad Hospitality Management vertellen de eigenaren dat ze ooit begonnen met het ontwikkelen van een gebouw in het centrum. Toen ze dat niet verkocht kregen, zetten ze de appartmenten op Booking.com. Verder verhuurt het bedrijf nog ‘losse’ appartementen en studio’s in de stad. In 2018 waren dat er zo’n 45.
In het voormalige GAK-gebouw zitten verder koop- en huurappartementen. In 2015 werden de woningen verkocht voor vanaf € 82.000. Nu gaan de woningen weg op funda voor een vraagprijs van rond € 200.000. Een studio in het complex meet rond de dertig vierkante meter. Deze gaan ook in de verhuur voor prijzen rond de duizend euro.