J.P. Heijestraat lanceert ‘spannende audio speurtocht’

Hoogstins2024

Als je de audio speurtocht ‘Waar is Moos’ loopt, leer je de J.P. Heijestraat op een andere manier kennen. Op zaterdag 17 december kun je dat voor het eerst doen.

Dat je in de J.P. Heijestraat goed kunt winkelen, heb ik al eerder geschreven. Qua eten zit je er ook gebakken. Je kunt er een harinkje happen, vers brood kopen of op de Italiaanse toer gaan. Vanaf 17 december 14.00 uur krijgt de straat in Oud-West er een functie bij. Op die zaterdag wordt namelijk ‘Waar is Moos?’ gelanceerd, waardoor de J.P. voortaan het decor wordt van ‘een spannende audio speurtocht’.

Moos van der Does
De speurtocht is ontwikkeld door Pol Buchly en Mitch de Mooij. Je hoort stemmen van onder anderen Tom van Kessel, Jard Struik, Yidau de Boer en Dikke Dennis. Het speurwerk draait om een mysterieuze verdwijning in de J.P. In 1953 verdwijnt de 35-jarige Moos van der Does van de aardbodem.

‘Geheimzinnig verhaal’
Opgegroeid in de J.P en arbeider in de lokale chocoladefabriek lijkt Moos een simpele man te zijn. Maar gedurende de zoektocht naar hem ontvouwt zich een ‘geheimzinnig verhaal’. Gewapend met een smartphone en een kaart van de buurt trekken deelnemers langs winkels en huizen van het na-oorlogse Amsterdam. Ze ontmoeten ‘lokale schoffies, corrupte magnaten en doodnormale stadsbewoner’. Wie slaagt erin om de goede leads te volgen, de losse eindjes aan elkaar te knopen en het mysterie te ontsluieren?

Café Olympia
Op de 17kun je het spel voor het eerst doen en om dat te vieren kun je een prijs winnen. Bij de lancering kun je de speurtocht vanaf 14.00 uur lopen. Daarna kun je dat doen op het moment dat jou het best uitkomt; de bordjes voor de speurtocht blijven in de buurt hangen. De kaart voor de tocht kun je ophalen bij Café Olympia op nummer 174. Vergeet je smartphone niet!