Japanse fluffy pancake pop-up in de Jan Eef

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De hartige taarten van Molly’s Pie zijn tijdelijk vervangen door extreem luchtige pannenkoeken. Op die manier krijg je een voorproefje van het (halal) eten dat bij de Japanse gamehal in Nieuw-West te krijgen zal zijn.

We schreven al eerder dat Osdorp een speelhal als geen ander zal krijgen: Molly’s Arena. Dit gamewalhalla, dat in Tokio niet zou misstaan, gaat waarschijnlijk eind oktober open. Je kunt dan ook aanschuiven aan de noedelbar, waar al het eten halal zal zijn. Op het menu van deze bar zal je behalve Japanse ramen ook soufflé pannenkoekjes vinden. Deze pannenkoekjes zijn een kruising van Amerikaanse pancakes en een soufflé. Door de flinke hoeveelheid geklopte eiwitten in het beslag zijn ze lekker dik en extreem luchtig (‘fluffy’). Op TikTok zijn deze Japanse creaties razend populair, en worden ze op een superzoete en creatieve manier belegd.

De Unicorn: pancake met gouden hoorn
Gelukkig hoef je niet tot oktober te wachten om je tanden erin te zetten, maar kun je ze nu al soldaat maken. In het pand van Molly’s Pie in de Jan Evertsenstraat zit sinds kort namelijk een pop-up waar ze te koop zijn. Tot oktober bakken de chefs in 20 tot 25 minuten zo’n ‘lichtgewicht’ voor je. Naar keuze ‘gewoon’ belegd met maple syrup, boter en poedersuiker (8 euro), dan wel met een van de ongewone combinaties. Bijvoorbeeld met crème brûlée en vers fruit of met suikerspin, marshmallows, slagroom en een gouden hoorn chocola (de Unicorn, 9,50 euro). Van donderdag tot en met zondag (11.00 tot 16.00 uur) worden de pancakes gebakken.  Op bysam, de blog van mijn favoriete blogster, kun je lezen hoe het er in de keuken aan toegaat, en het eindresultaat bewonderen.

Ramen in de avond
Vanaf 25 september zijn er tussen 16.00 en 21.00 uur ook noedels te koop. Wil je Japanse ramen wegslurpen, dan moet je wel eerst reserveren. Kleine moeite, toch?

DeWestkrant